nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Bij de aansluiting van netwerken komen deze kabels veel voor. Middels deze blog willen wij veel voorkomende vragen omtrent een UTP kabel maken en de betreffende kabel beantwoorden. De volgende onderdelen zullen in deze blog behandeld worden. (1) Wat is het voor een soort kabel? (2) Waarvoor wordt het gebruikt? (3) Wat is het verschil tussen CAT-5e en CAT-6? (4) Hoe maak ik het zelf? Wij hopen uw mogelijke vragen aan het einde van deze blog te hebben beantwoord. Daarnaast horen wij graag wat uw eigen ervaringen met het product zijn.

 

Wat is een UTP kabel?

Het product wordt ook wel netwerkkabel of datakabel genoemd. Het is een grijze kabel voorzien van RJ45 connectoren. Wilt u zelf uw UTP kabel maken? Dat kan! Hoe u dit precies doet, wordt later in deze blog behandeld.
 
De UTP is beschikbaar in diverse varianten, waaronder de Cat5e, Cat6 en Cat7. Indien u geïnteresseerd bent in een UTP, dan verwijzen wij u door naar de pagina over de
UTP kabel voor de beschikbare prijzen en lengtes.
 

Waarvoor wordt een netwerkkabel gebruikt?

Het product is geschikt voor het aanleggen een één op één verbinding tussen computer en router. De UTP kabel is aan de uiteinden voorzien van een RJ45 connector. De beschreven connectoren dienen in zowel de computer als in de router geplugd te worden.
 

Wat is het verschil tussen CAT-5e en CAT-6?

Een Cat5e variant en Cat6 variant verschillen van elkaar op basis van de snelheid per Mbit/s. De Cat5e variant kan gebruikt worden tot en met 1000 Mbit per seconde. De Cat6e variant kan eveneens gebruikt worden tot en met 1000 Mbit per seconde, maar is in staat om grotere hoeveelheden data tegelijk te verwerken.
 

Kan ik zelf een UTP kabel maken?

Zoals reeds gemeld is, kunt u ook zelf een UTP kabel maken. U dient enkele onderdelen bij de hand te hebben op het moment dat u een eigen netwerkkabel gaat maken. U dient allereerst een UTP kabel te hebben in de voor u gewenste lengte, een set RJ45 connectoren en een krimptang.
 
De netwerkkabel is voorzien van diverse aders. De kleuren van de aders zijn als volgt:
  • oranje
  • wit/oranje
  • wit-groen
  • blauw
  • wit/blauw
  • groen
  • wit/bruin
  • bruin.

De aders dient u, zoals in de hierboven aangegeven volgorde, in de RJ45 UTP plug te pluggen. Zitten alle aders goed in de plug? Zo ja, dan kunt u door middel van het gebruik van de krimptang de connectoren vast pluggen. UTP kabel maken
De beschreven handelingen dient u tweemaal te verrichten, voor beide uiteinden van de kabel. Heeft u alle handelingen verricht, dan is u uw UTP CAT5e kabel gereed!
 
Heeft u zelf al eens een datakabel gemaakt? Wij horen graag uw bevindingen hierover.

U kunt reageren onder aan deze blog. U kunt ook een vraag stellen of een andere opmerking plaatsen onder aan deze blog. Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen. Wanneer u graag en UTP kabel wilt bestellen, kunt u hieronder kiezen uit Cat5e en Cat6 varianten:
    05-08-2015 10:36     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.