nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Bent u bezig met het aanleggen van buitenverlichting in uw tuin? Of wilt u graag een extra stopcontact buitenshuis? Een gietmof is het ideale product voor installaties rondom uw huis en tuin.
 

Wat is een gietmof?

Elektra en vocht zijn over het algemeen geen gelukkige combinatie, daarom is het van belang dat u uw kabels afschermt van weersomstandigheden. Een gietmof, ook wel kabelmof genoemd, wordt gebruikt bij installaties buitenshuis om verbindingen te leggen tussen kabels. Een kabelmof is een soort mal waarin u uw kabels op een veilige manier met elkaar verbindt. Het wordt vaak gebruikt bij een grondkabel. De producten kunnen gebruikt worden om kabels te verlengen, maar ook om vertakkingen aan te leggen. Let daarom bij het aanschaffen op de productspecificaties zodat u tijdens uw installatie goed ruimte heeft om alle kabels met elkaar te verbinden. Onderaan de pagina vindt u een stappenplan dat u stap voor stap begeleidt bij het aanleggen van kabels in de grond.


 


Bezig met laden...

Kabelmof kopen?

Dient u een gietmof te kopen en vervolgens te plaatsen in de grond? Om het product veilig in de grond te leggen is het belangrijk dat u nauwkeurig te werk gaat. Hieronder ziet u een stappenplan dat u begeleid bij de installatie. Als u alle stappen heeft doorlopen, komt het er ongeveer uit te zien zoals op de afbeelding hiernaast.


Gietmof kopen met hars

Stappenplan gietmof installeren

  1. Controleer of uw gietmof genoeg ruimte heeft voor het gewenste resultaat.
  2. Verbind de kabels.
  3. Controleer of de kabels correct zijn verbonden.
  4. Kijk op de verpakking van de giethars hoelang het moet harden, zodat u hier rekening mee kunt houden. Er zijn verschillende types giethars en de uithardingstijd kan flink uiteen lopen.
  5. Op het moment dat alle voorgaande stappen goed zijn doorlopen, kunt u de kabels afdekken met giethars.
  6. Wacht de aangegeven uithardingstijd volledig af.
  7. Dek de installatie netjes af, u kunt nu veilig de kabelmof inclusief kabels ingraven.

Heeft u vragen over bovenstaande producten of weet u niet precies welk type voor uw installatie geschikt is? Stel uw vraag in de chat rechtsonder in uw scherm, stuur een e-mail naar info@kabel24.nl of bel ons op 053-203 00 88. Onze medewerkers staan u graag te woord.