nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Bent u op zoek naar een geschikte kabeldoos? Kabel24.nl biedt u diverse merken, waaronder ABB, ABL, Attema en Wiska. Alle kabeldozen worden geleverd uit voorraad. Wilt u uw kabeldoos waterdicht? Dat is mogelijk, deze varianten worden u eveneens aangeboden en worden aangeduid met de bijbehorende beschermingsgraad IP65. U heeft naast de losse onderdelen en complete kabeldozen ook sets voorzien van wartels en bijpassende moeren.Kabeldoos van Wiska
 

Installatiekabels invoeren

Zowel voor binnen als voor buiten, zijn er geschikte varianten beschikbaar. De Wiska kabeldoos is bijvoorbeeld geschikt voor acht invoeren en de Attema AK1 variant wordt geleverd met M20 wartels. Kies hieronder de juiste artikelen voor uw situatie.


 


Bezig met laden...
€ 25,29 incl. BTW Per stuk
Aantal: 

Drie wartels

Heeft u een kabeldoos nodig die waterdicht is? Houd rekening met het feit dat er standaard drie wartels bij geleverd worden. Indien u meer van dezelfde wartels nodig heeft, kunt u de juiste wartel eveneens bij Kabel24.nl bestellen. Kabeldozen met wartel
 
De drie meegeleverd wartels maken het mogelijk om de kabeldoos waterdicht te maken en daardoor tevens geschikt voor buitengebruik. U voert uw installatiekabel(s), bijvoorbeeld YMVK kabel, in de hiervoor geschikte variant om op deze manier de elektrische installaties met elkaar door te verbinden.

Let op! Het is afhankelijk van de beschermingsgraad van een product, of u een product buiten kunt gebruiken. Dit is in verband met de (spat)waterdichtheid van het product. Dit geldt behalve voor een kabeldoos eveneens voor o.a. een spatwaterdichte wandcontactdoos.
 

Voordeel van de binnenruimte

De kabeldozen hebben als voordeel dat de binnenruimte zeer groot is. Zodoende kunnen er diverse klemmetjes en andere installatiematerialen gebruikt worden voor de verbinding van de kabels.
 
Hierbij kunt u denken aan de kabel die bijvoorbeeld van binnen in de woning naar buiten dient te gaan om, o.a. een wandcontactdoos (buitenstopcontact in dit geval) aan te sluiten voor de elektrische tuingereedschappen.
 

Bovengrond kabels verbinden

De eerder genoemde YMVK kabel is geschikt om te gebruiken als buitenkabel. Wanneer deze kabel bovengronds verbonden dient te worden met een andere buitenkabel, dan is een kabeldoos zeer geschikt om toe te passen.
 
U heeft hiervoor wel de reeds genoemde IP65 variant nodig. De kabels worden door de openingen in de kabeldoos geplaatst en in de binnenruimte van de doos met elkaar verbonden, om de betreffende installatie werkend te krijgen.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies