nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Grondkabel
Kabel24.nl biedt je een bijzonder breed assortiment grondkabels. We knippen de kabel af, op de door jou aangegeven gewenste lengte, zodat jij er direct mee aan de slag kunt. We bieden twee varianten aan: YMVK-AS grondkabel en XMVK-as grondkabel.

Op zoek naar grotere lengtes grondkabel? Alle grondkabels op Kabel24.nl zijn, naast op maat afgeknipt, ook te bestellen in rollen van 100 of 500 meter. Uiteraard gelden er bij grotere lengtes grondkabel passende staffelkortingen. Alle grondkabels op Kabel24.nl zijn voorzien van het KEMA-KEUR keurmerk.

Maak uit onderstaand menu een keuze voor een breed en scherp geprijsd assortiment grondkabels.


Grondkabel kopen?

Om je te helpen bij het kiezen van het juiste product, hebben we een aantal belangrijke aspecten kort samengevat en daarnaast de verschillende toepassingsmogelijkheden benoemd.
 
Wat is de functie van een grondkabel?
Het transporteren van elektriciteit via meerdere koperen kernen die ieder afzonderlijk elektrisch geïsoleerd worden. De gehele kabel wordt door een buitenmantel van PVC beschermd.

Wat is het verschil tussen grondkabels en andere installatiekabels?
De grootste verschillen tussen een YMVK installatiekabel en een YMVK-AS grondkabel:
 • Een stevigere buitenmantel ten aanzien van installatiekabels.
 • Een minimale isolatiedikte van 0,7 mm, dit ligt bij installatiekabels lager.
 • Grondkabels zijn voorzien van een aardscherm. Je herkent dit aan de letters AS in de naam YMVK-AS of XMVK-AS.
 • De mantel van een grondkabel is tevens de aardedraad.
Tip: Let op dat wanneer je kabels gaat ingraven, bijvoorbeeld voor het aanleggen van tuinverlichting, dat de kabels minimaal 50 cm diep in de grond liggen.

Veel verkopers
Grondkabels op Kabel24.nl zijn te bestellen per meter, per rollen van 100 meter of per rollen van 500 meter. We hebben een aantal veel verkopers voor je op een rij gezet:

Wat zijn de verschillen tussen XMVK-AS en YMVK-AS?

We hebben de belangrijkste verschillen voor je opgesomd:
 • YMVK-AS mag in kabelgoten gelegd worden.
 • YMVK-AS heeft een betere buitenmantel.
 • YMVK-AS is beter bestand tegen warme omgevingen.
 • XMVK-AS mag niet gebundeld worden, YMVK-AS wel.
 • XMVK-AS mag minder zwaar belast worden dan YMVK-as.
   
Grondkabel verlengen
Als je van plan bent grondkabels te gaan verlengen dan wordt vaak een gietmof ook wel grondmof genoemd, gebruikt. Via deze gietmof worden kabels ondergronds met elkaar verbonden. Een gietmof is waterdicht, zelfs als deze in het water ligt zal er geen kortsluiting ontstaan.

Tip: Op zoek naar installatiemateriaal om grondkabels veilig en netjes te verwerken? Kijk eens naar ons assortiment installatiemateriaal.

Heb je een vraag over welke grondkabel je het beste kunt kiezen? Neem gerust contact op met een van onze deskundige medewerkers. Dit kan telefonisch via 088 - 51 11 677, je kunt ook een e-mail sturen naar klantenservice@kabel24.nl. Rechts onderin je scherm in de chat kun je ook je vraag stellen voor een direct antwoord. Onze medewerkers helpen je graag verder.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies