Adereindhulzen

Heb je adereindhulzen nodig om de koperdraden te voorzien van goed elektrisch contact? Een adereindhuls is te bestellen per set van 100 stuks. Voor diverse installaties en toepassingen zijn deze producten uitermate geschikt om te gebruiken. Hierbij kun je denken aan onder andere de toepassing van draden in verschillende klemmen.

Adereindhulzen geïsoleerd

Kabel24.nl biedt je naast verschillende installatiedraden, zoals VD draad, ook de juiste aderhulzen aan. Hieronder vind je het aanbod van de geïsoleerde varianten. Alle varianten zijn geïsoleerd en zijn te verkrijgen vanaf de nominale doorsnede 0,5 mm2 tot en met 16 mm2. Afhankelijk van de dikte van de aan te sluiten draden selecteer je de juiste varianten.

Installatiemateriaal

Een adereindhuls wordt door Kabel24 geleverd in de reeds benoemde geïsoleerde variant met polypropyleen als isolatiemateriaal. Bij deze varianten wordt de isolatie van de adereindhuls over de geïsoleerde buitenmantel van de draad geplaats. Het gebruik van dit type installatiemateriaal is veelal in de onderstaande toepassingsgebieden:

 • Adereindhulzen op installatiedraad in een lasklem Draad aansluiten op een kroonsteen;
 • Draad klemmen in een lasklem;
 • De bedrading van groepenkast componenten.

Toepassen op de draad

Een huls toepassen op de draad is te realiseren in een aantal stappen.

 1. Draad strippen: Om te beginnen dient de mantel van de draad gestipt te worden met een daarvoor geschikte striptang.
 2. Huls plaatsen: Nadat de mantel van de draad is gestript en de koperdraad blootligt, kan de huls om de koperdraad geplaatst worden. Dit doe je door middel van de kern van de draad ver genoeg in de huls te plaatsen.
 3. Krimpen van de huls: Nadat de huls juist is geplaatst om de draad, kun je de huls vast zetten met een hiervoor geschikte krimptang.

Bij de keuze van de adereindhulzen is het van belang dat je de juiste nominale diameter selecteert, zodat de draad goed in de huls past.

Kleuraanduiding DIN-kleur

De aangeboden hulzen zijn te verkrijgen in een bepaalde kleur, deze kleuraanduiding heeft te maken met de DIN-normering. De hierboven aangeboden varianten voldoen allemaal aan deze normering.

Wij hebben de betreffende doorsnedes van de adereindhulzen (mm2) en bijbehorende kleuren op Kabel24.nl hieronder voor je op een rijtje gezet:

 • 0,5 mm2: Wit
 • 0,75 mm2: Grijs
 • 1,0 mm2: Rood
 • 1,5 mm2: Zwart
 • 2,5 mm2: Blauw
 • 4 mm2: Grijs
 • 6 mm2: Geel
 • 10 mm2: Rood
 • 16 mm2: Blauw

Tweeling variant

De adereindhulzen zijn naast geïsoleerde uitvoering, ook te krijgen als “tweeling-adereindhuls”. De tweeling variant wordt ook vaak met de Engelse term “twin” aangeduid.

“Wat is het verschil tussen de twin uitvoering en de standaard uitvoering?”
Bij de twin uitvoering is de invoerhuls anders in vergelijking met de standaard uitvoering. Het verschil is dat bij de twin varianten twee gelijke aders ingevoerd kunnen worden.

Wil je weten welke variant voor jou geschikt is? Neem gerust contact op en wij helpen je verder. Je kan je vragen stellen via telefoon (088 51 11 677), WhatsApp (085 808 14 04) en e-mail ([email protected]).