Aardingsmateriaal

Aardingsmateriaal wordt gebruikt voor het aarden van elektrische installaties. Aardingsmateriaal bestel je per meter, per 5 kilo of per 10 kilo. Op zoek naar kleinere lengtes? Geef de gewenste lengte aan ons door en we zullen de draad kosteloos op maat knippen en vervolgens bij je thuis afleveren. Bij grotere lengtes profiteer je uiteraard van staffelkortingen.


Wat is aardingsmateriaal?

Een elektrische installatie is geaard als het verbonden is met de aarde(grond). Op deze manier kan de stroom wegvloeien en komt de installatie niet onder spanning te staan. Aardingsmateriaal is daarom een essentieel component als het gaat om het veilig kunnen gebruiken van elektrische installaties.

Let op: Aardingsmateriaal wordt ook wel aarddraad genoemd.

Je vindt aardingsmateriaal bij Kabel24 in de volgende doorsnedes: 4 mm2, 6mm2, 16 mm2 en 25 mm2. De draden hebben verschillende doorsnedes maar zijn allemaal vertind. Dit betekent dat de draden een dun laagje op het oppervlak hebben waardoor vocht niet naar binnen kan. Vanwege strenge veiligheidsnormen zie je vaak vertinde producten bij elektrische installaties.

Tip: Op zoek naar grotere hoeveelheden? Profiteer van staffelkortingen!

Bestel bij Kabel24 vanwege de vele voordelen:

  • Binnen 24 uur verzonden
  • Kabels en draden worden kosteloos op maat geknipt
  • Scherpe prijs 
  • Gratis bezorging bij een bestelwaarde boven de €100
  • Kabel & draad van de hoogste kwaliteit

Tip: Twijfels over welke doorsnede het meest geschikt is? Neem contact op met onze medewerkers! We geven je graag een gepast advies.

Vragen of onduidelijkheden? Neem telefonisch contact met ons op via 088 51 11 677, of stuur een e-mail naar [email protected].