Luidsprekerkabel

Een luidsprekerkabel vormt de verbinding tussen de versterker en luidsprekerkast. Alle onderdelen van de versterkerketen dienen zo weinig mogelijk invloed te hebben op het geluid. Zo ook de speakerkabel. De varianten van Kabel24 zijn van hoge kwaliteit en ideaal voor iedere installatie.

De voordelen van Kabel24

De voordelen van Kabel24

 • Altijd scherp geprijsd
 • 90 dagen retourtermijn
 • Gratis verzending vanaf €100,-*

Speakerkabel op rol of per meter kopen?

Luidsprekerkabel wordt door velen ook wel luidsprekersnoer of luidsprekerdraad, maar vooral speakerkabel genoemd. Wanneer je een speaker thuis aan wil sluiten, is deze kabel uitermate geschikt. Je kunt de luidsprekerkabel kopen in iedere gewenste lengte. Voor rollen van bijvoorbeeld 25 meter, maar ook 30 meter en 50 meter kun je de kabel per meter selecteren en de gewenste lengte aangeven.

Heb je een goede betaalbare luidsprekerkabel nodig? Dan is Kabel24.nl dé webshop. Het voordeel van een rol van 100 meter is dat je je gehele surround set en complete installatie aan kunt sluiten, maar wanneer je een kortere lengte nodig hebt, is het raadzaam om de speakerkabel per meter aan te schaffen. Dan heb je exact genoeg kabel.

De aansluiting

De luidsprekerkabel maakt het mogelijk om onder andere de volgende apparaten aan te sluiten:

 • Stereo-installatie speakers op je ontvanger
 • Home cinema-opstelling op je ontvanger
 • Boxen op een versterker
 • Luidsprekers op een radio

De geluidskwaliteit wordt mede bepaald door de kwaliteit van de kabel die je gebruikt. Nu je luidsprekerkabel kopen? Wij adviseren je om goede kabel, van hoogwaardige kwaliteit, aan te schaffen. Wanneer je vragen hebt over de geschikte kabel, bijvoorbeeld over de diameter die je nodig hebt, bekijk dan je speakers thuis en neem contact met ons op via telefoon (053 203 00 88), WhatsApp (06 32 27 14 27) of e-mail ([email protected]).

15 meter luidsprekerkabel

De geluidskwaliteit is een belangrijk issue bij het aansluiten van je boxen. De geluidskwaliteit wordt bepaald door de kwaliteit, maar ook door de lengte van de kabel. Goedkope luidsprekerkabel dient wel van goede kwaliteit te zijn, aangezien het ten koste kan gaan van de geluidskwaliteit. Het advies van Kabel24.nl is om bij installaties de lengte van de kabel te beperken tot en met maximaal 15 meter. Je kunt wel rollen van 30 M of 50 M aanschaffen, zodat je meerdere boxen aan kunt sluiten.

Waarom 15 meter? De reden is dat er vanaf een lengte van 15 meter vertraging in het geluid kan voorkomen en dat is uiteraard niet de bedoeling. Bij een lengte kabel van minder dan 15 meter, ben je vrij in de keuze van de betreffende lengte. Een luidsprekerkabel kopen en aansluiten? Probeer per speaker set de lengte van de speakerkabel gelijk te houden.

Wanneer gesproken wordt van “zo min mogelijk invloed hebben op het geluid”, wordt bedoeld dat de capaciteit en zelfinductie niet te groot mogen zijn. Daarnaast moet de weerstand zo laag mogelijk blijven.

Houd bij de aankoop van de kabel altijd rekening met de doorsnede (mm2) van de speakerkabel. Hieronder kun je een keuze maken uit de varianten 0,5 mm2, 0,75 mm2, 1,0 mm2, 1,5 mm2 en 2,5 mm2 om vervolgens de gewenste lengte (per meter/rol 100 meter) te selecteren.

 • Rood zwarte kabel per meter en op rol
 • Kosteloos op maat geknipt
 • Staffelkortingen

Ohm, Watt en lengte

Veel voorkomende en tevens aangeboden doorsnedes op Kabel24.nl zijn de eerder genoemde 0,5 mm2, 0,75 mm2, 1,0 mm2, 1,5 mm2 en 2,5 mm2. De meest gevraagde variant is de 2.5 mm2. Bij de keuze voor de juiste kabeldoorsnede met een bijbehorend maximaal vermogen, dien je rekening te houden met het aantal Ohm (uitgaande van 4 en 8 Ohm) en het aantal meter.

Ter illustratie:

 • 8 Ohm luidspreker: een kabel geschikt voor 300 Watt vermogen met 1,5 mm2, kan gebruikt worden tot en met 15 meter.
 • 4 Ohm luidspreker: een kabel geschikt voor 200 Watt vermogen met 0,75 mm2, kan gebruikt worden tot en met 5 meter.

Kabel met twee geleiders

Een 0,75 mm2 of bijvoorbeeld een 1,5 mm2 luidsprekerkabel kopen? Iedere variant, ongeacht de doorsnede, is voorzien van een tweetal geleiders (ook wel aders genoemd). Bij een speakerkabel zijn beide geleiders geïsoleerd. De kleur van de isolatie kan verschillen, wij bieden je de speakerkabel in het rood zwart en afhankelijk van de doorsnede ook de zilveren luidsprekerkabel op rol van 100M.

Zilveren luidsprekerkabel De PVC isolatie kan zowel wit, rood zwart als zilver zijn. De meest voorkomende en bestelde kabel voor de aansluiting van je speakers is het rood zwarte luidsprekersnoer. Het voordeel van de luidsprekerkabel rood zwart variant is het duidelijke onderscheid tussen de twee geleiders.

Luidsprekerkabel kopen?

Bij de rood zwarte kabel is de plus (+) de rode geleider en de min (-) de zwarte geleider. Een juiste aansluiting is eveneens van belang voor een goede kwaliteit. Wil je de rode en zwarte geleiders niet in het zicht? Hiervoor zijn diverse kabelkokers en/of kabelgoot te gebruiken om zodoende de speakerkabels mooi weg te werken. Heb je nog vragen over het luidsprekerdraad of wil je hulp bij de aankoop? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je verder.