Installatiedraad

Kabel24.nl levert top kwaliteit draden en kabels geschikt voor installaties en montages. Zo levert Kabel24.nl ook verschillende soorten installatiedraad tegen scherpe prijzen. We bieden de volgende installatiedraden: VD draad, montagesnoer, aansluitdraad, flexibele buis met draad, VMVL kabel en montagedraad. Bestel eenvoudig je gewenste lengte installatiedraad uit onderstaand keuzemenu.
De voordelen van Kabel24

De voordelen van Kabel24

 • Altijd scherp geprijsd
 • 90 dagen retourtermijn
 • Gratis verzending vanaf €100,-*

Installatiedraad kopen?

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste kabel, hebben we per productcategorie een aantal belangrijke aspecten kort samengevat en daarnaast de toepassingsmogelijkheden van de kabels benoemd.

VD draad

VD draad is een installatiedraad dat in verschillende kleuren geleverd wordt. Elke kleur heeft een andere functie:

 • Bruin = fasedraad
 • Geel/groen = aardedraad
 • Zwart = schakeldraad
 • Blauw = nuldraad

VD draad zie je vaak rondom elektrische installaties zoals groepenkasten. De kern van VD draad is van koper en het isolatiemateriaal is van vinyl. In woningen liggen deze draden vaak beschermd in een PVC buis, zoals op de afbeelding te zien is.

Vinyldraad op Kabel24.nl is te bestellen van de merken Donne Draad en Nexans en wordt geleverd in dozen met daarin rollen van 100 meter. Je hebt, naast de mogelijkheid om verschillende soorten VD draad los te bestellen, ook de mogelijkheid om te kiezen voor een combinatiepakket met daarin alle kleuren VD draad.

Het is van belang dat je precies weet waar je het VD draad voor gaat gebruiken. VD draad is namelijk op verschillende manieren toepasbaar. Als je bijvoorbeeld een stopcontact (wandcontactdoos) wil aansluiten, kun je het beste kiezen voor VD draad met een doorsnede van 2,5 mm2. Als je hier vragen over hebt kun je ons altijd bereiken voor deskundig advies. Je vindt de contactinformatie onderaan de pagina.

Montagesnoer

Montagesnoer wordt gebruikt bij montages en installaties waarbij hoge mate van flexibiliteit vereist is. Hierbij kun je denken aan de bedrading van toestellen of bedieningspanelen. Montagesnoer is soepel omdat de geleider bestaat uit meerdere dunne koperdraden. De draad wordt geleverd variërend in aderdiktes van 0,5 mm2 tot 25 mm2 in de door jou geselecteerde kleur.

Aansluitdraad

Aansluitdraad is draad dat voornamelijk wordt toegepast in groepenkasten. De draad is per meter te bestellen zodat je direct aan de slag kunt. Aansluitdraad is beschikbaar in de kleuren: blauw, zwart, groen/geel of bruin en in de doorsnedes 4 mm2, 6 mm2 en 10 mm2.

Flexibele buis met draad

Een flexibele buis met draad (of kabel) is een product wat tijd, geld én energie kan besparen. De draden en kabels zijn goed beschermd zonder dat je kabels door buizen hoeft te trekken. Flexibele buis wordt geleverd met de volgende voorgetrokken draden of kabels:

 • Luidsprekerkabel - wordt gebruikt om de geluidsbron te verbinden met de luidsprekers.
 • VD draad - installatiedraad dat gebruikt wordt voor elektrische montages of installaties.
 • UTP kabel - wordt ook wel internetkabel genoemd. Verbindt de PC of laptop met de router.
 • Telefoonkabel - gebruikt om telefoonverbindingen te leggen.
 • Trekdraad - gebruikt om draden of kabels door buizen te trekken.
 • Coax kabel - ook wel tv kabel genoemd. De verbinding tussen de antennecontactdoos en de televisie.

VMVL kabel

VMVL kabel wordt ook wel huishoudsnoer genoemd. De kabel dankt deze naam aan zijn toepassingsmogelijkheden die hoofdzakelijk in het huishouden liggen. VMVL kabel wordt onder andere gebruikt voor de aansluiting van:

 • Koelkasten
 • Elektrische kachels
 • Stofzuigers
 • Wasmachines
 • Drogers

VMVL kabel heeft een gevlochten kern, dit maakt het snoer soepel en daardoor breed inzetbaar. Je kunt de kabel per 100 meter bestellen in de kleuren zwart en wit.

Montagedraad

Op Kabel24.nl vind je twee varianten montagedraad, namelijk H05V-U montagedraad of H07V2-K montagedraad. Beide soorten montagedraad worden hoofdzakelijk gebruikt voor de interne bekabeling van apparatuur of voor laagspanningsinstallaties rondom de woningbouw. Montagedraad wordt regelmatig verwerkt in PVC buizen.

Het grootste verschil tussen beide soorten montagedraad is dat H07V2-K montagedraad wat beter bestendig is tegen hogere temperaturen. De buitendiameter is iets dikker waardoor de draad ook iets zwaarder is. Beide soorten montagedraad zijn geschikt om te bewerken en te solderen.

Montagedraad wordt geleverd in rollen van 100 meter en is beschikbaar in de volgende kleuren: zwart, blauw, groen/geel, rood, groen, geel, oranje, paars, wit en grijs. De doorsnedes van het montagedraad variëren van 0,5 mm2 tot 70 mm2.

Heb je een vraag over welke installatiekabel je het beste kunt kiezen? Neem gerust contact op met een van onze deskundige medewerkers. Dit kan telefonisch via 088 - 51 11 677, je kunt ook een e-mail sturen naar [email protected]. Rechts onderin je scherm in de chat kun je ook een vraag stellen voor een direct antwoord. Onze medewerkers helpen je graag verder.