Campingstekker

Ga je op vakantie met de caravan, camper of boot? Dan heb je een campingstekker nodig om deze van stroom te voorzien. Op Europese campings wordt doorgaans een blauwe CEE campingstekker gebruikt. Hiermee kun je je caravan, camper of boot voorzien van elektriciteit. Camping stekkers zijn er in verschillende lengtes en met/zonder contrastekker. 


Campingstekker kopen?

Bestel bij Kabel24 gemakkelijk verloopstekkers voor op de camping. Wij leveren uit voorraad, tegen een aantrekkelijke prijs en producten worden binnen 24 uur verzonden. Indien gewenst voorzien wij je van deskundig advies bij het kopen van een campingkabel.

Welke campingstekker heb je nodig?

Vrijwel iedere camping in Europa maakt tegenwoordig gebruik van de veilige CEE camping stekkers. De aansluitpunten en koppelingen zijn meestal blauw. Het is mogelijk om een verloopstekker te gebruiken wanneer je gebruik wilt maken van je eigen haspel. Bijna alle boten, campers en caravans zijn voorzien van een CEE stekker aansluiting. Hier kun je de contrastekker insteken en het andere eind gebruiken voor het aansluiten van netstoom. Op die manier is jouw vervoersmiddel voorzien van stroom. Voor binnen in de camper of caravan kun je een normale verlengkabel gebruiken.

Verloopstekker voor op de camping

Indien jouw huidige kampeerstekker niet te verbinden is, kun je hiervoor een verloopstekker kopen. Die kun je aan de ene zijde aansluiten op netstroom met een reguliere stekker, de andere zijde is geschikt om aan te sluiten op jouw caravan, boot of camper.

Tips voor het aansluiten van de camping stekker:

  1. Probeer, als het mogelijk is de stekkerdoos boven de grond te hangen. Mocht je last krijgen van wateroverlast dan wordt het elektrisch systeem in ieder geval niet aangetast.
  2. Maak zoveel mogelijk gebruik van waterdichte contactdozen. Kortsluiting door water ontstaat op de punten waar stekkers en contactdozen bij elkaar komen.
  3. Probeer het gebruik van verlengsnoeren of koppelingen zoveel mogelijk te voorkomen. Kampeerstekkers kun je het beste in de goede lengte kopen zodat je deze zo min mogelijk hoeft te koppelen. Hierdoor wordt de kans op ongelukken zo klein mogelijk.
  4. Bij het aansluiten van de kampeerstekker is het aanbevolen om deze eerst op de camper of caravan aan te sluiten en daarna pas op de elektrapaal.
  5. Houd kinderen te allen tijde uit de buurt van elektra.
  6. Als je een aansluitunit moet aanschaffen voor de camping kabel, neem er dan één met aardlekschakelaar. Die controleert of er sprake is van lekstroom en indien dat het geval is zal de stroom worden uitgeschakeld. Dit voorkomt problemen en ongelukken.