Thermostaatkabel

Ga je de thermostaat aansluiten op de cv-ketel? Dan is de kans groot dat je een thermostaatkabel nodig hebt. Bij Kabel24 vind je 2-aderige en 4-aderige thermostaatkabels in het assortiment. De levertijd van thermostaatdraad bedraagt slechts 1 werkdag. Selecteer hieronder het juiste type. Je kunt kiezen uit een speciaal op maat geknipte lengte, een rol van 100 meter of een haspel van 500 meter.

Wat is een thermostaatkabel?

Logischerwijs kun je met een thermostaatkabel de thermostaat aansluiten. Op deze manier maak je het mogelijk dat de thermostaat kan communiceren met de cv-ketel. Normaal gesproken heb je genoeg aan een 2-aderige thermostaatkabel. Maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat je een thermostaatdraad met meer aders nodig hebt. Bekijk dit van tevoren dus goed. Gebruik je namelijk niet de juiste kabel, dan zal de thermostaat niet werken. Check van tevoren niet alleen het soort kabel wat je nodig hebt, maar ook de benodigde lengte.

Verschillende soorten thermostaatdraad

Er zijn verschillende soorten thermostaatkabel verkrijgbaar. In ons assortiment kun je kiezen uit een 2-aderige of 4-aderige thermostaatdraad. De aders hebben een doorsnede van 0,8 millimeter. Beide soorten zijn verkrijgbaar op rol van 100 meter of haspel van 500 meter. Heb je minder nodig? Dan kun je het aantal meters aangeven wat je van de thermostaatkabel nodig hebt. Wij knippen deze dan speciaal voor jou op maat. De thermostaatkabel wordt aan één stuk geleverd (en niet in losse stukken van 1 meter).

  • 2-aderig per meter
  • 2-aderig rol 100 meter
  • 2-aderig haspel 500 meter
  • 4-aderig per meter
  • 4-aderig rol 100 meter
  • 4-aderig haspel 500 meter

Kenmerken van een thermostaatkabel

De buitenkant (kabelmantel) van de thermostaatkabel is grijs van kleur. De thermostaatkabel staat bekend als een moeilijk brandbare kabel. De aders van thermostaatdraad zijn over het algemeen blauw en rood van kleur. Een aantal kenmerken van de thermostaatkabel 2x0,8 mm per meter - grijs zijn te vinden in onderstaande tabel.

Materiaal aderisolatie Polyvinylchloride (PVC)
Nom. geleiderdiameter (mm) 0.80
Aantal groepen getwist 1
Toegestane kabel buitentemperatuur na montage zonder vibratie (℃) -30 / 70
Buitendiameter circa (mm) 3.90
Heb je vragen over de thermostaatkabel? Stel deze gerust aan één van onze medewerkers. Zij helpen je hier graag mee. Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen. Ons telefoonnummer is 088 - 51 11 677. Je kunt ook een mail sturen naar [email protected]. Wil je liever direct een chat starten tijdens onze openingstijden? Klik dan op de chat ballon rechts onderin je scherm.