Signaalkabel

Het grootste assortiment signaalkabels vind je bij Kabel24. Kies de gewenste lengte en wij zullen de kabel kosteloos voor je op maat knippen. Ben je op zoek naar grotere lengtes signaalkabel? Uiteraard gelden er dan passende staffelkortingen.

Heb je twijfels of vragen over welke signaalkabel geschikt is voor een specifieke situatie? Onderaan deze pagina gaan we dieper in op specifieke producteigenschappen. Maak uit onderstaand menu een keuze.

De voordelen van Kabel24

De voordelen van Kabel24

  • Altijd scherp geprijsd
  • 90 dagen retourtermijn
  • Gratis verzending vanaf €100,-*

Wat is een signaalkabel en waar wordt het voor gebruikt?

Signaalkabels staan bekend als uiterst betrouwbare kabels die ingezet kunnen worden in talloze situaties waar hoge veiligheidseisen worden gesteld. Het geleidersmateriaal is gemaakt van koper. De toepassingsmogelijkheden van signaalkabel en brandmeldkabel liggen erg dicht bij elkaar, vandaar dat je ze op één pagina aantreft.

Kenmerkend voor signaalkabels is dat er vaak een aantal letters of getallen achter de productnaam te vinden zijn die specificaties aantonen. We hebben een aantal belangrijke aspecten toegelicht en daarnaast een paar toepassingsmogelijkheden van de kabels besproken.

Tip: De letters MB staan voor moeilijk brandbaar. Dit betekent dat de buitenmantel van de kabel moeilijk brandbaar en/of zelfdovend is. De letters ZH staan voor zero halogen of zonder halogeen.

Heb je nog een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem gerust contact op, we helpen je graag verder. Bel 088 51 11 677 of stuur je vraag naar [email protected]

Verschillende soorten signaalkabel

YRMB signaalkabel. Dit is een vinyl signaalkabel die gebruikt wordt voor zwakstroominstallaties(24V). Dit type kabel is uitermate geschikt voor signaal- en dataoverdracht.

Vo-J-Y(st)Y-mb signaalgrondkabel. Dit is een omvlochten afschermde signaalkabel die gebruikt wordt voor bewakingstoepassingen in laagspanningsinstallaties. De kabel heeft een buitenmantel van PVC en is moeilijk brandbaar. Deze omvlochten signaalkabel is geschikt voor gebruik onder de grond.

Signaalkabel E60/ E90(ZH). Dit is een type signaalkabel dat voldoet aan strenge producteisen waardoor het toegepast kan worden in situaties waarbij hoge veiligheidseisen aan de bekabeling worden gesteld. De kabel is halogeenvrij en wordt gebruikt vanwege het functiebehoud tijdens brand.

Signaalkabel HH-mbzh. Is een halogeenvrije kabel die wordt ingezet voor signaleringsdoeleiden binnen zwakstroominstallaties. Onder zwakstroominstallaties verstaan we spanningen onder de 24 Volt. De kabel is geschikt voor frequenties tot ca. 100 kHz. De kabel is moeilijk brandbaar.