Installatiekabel

Installatiekabel bestellen via Kabel24.nl gaat zeer snel en is erg praktisch. Je vindt hier verschillende soorten top kwaliteit installatiekabels. Zo bieden we: YMVK kabel, XMVK kabel, neopreen kabel of YMVKmb-ss kabel.

We knippen de kabels op de gewenste lengte, zodat je er direct mee aan de slag kan. Heb je grotere lengtes kabel nodig of wil je complete rollen bestellen? Uiteraard gelden er dan passende staffelkortingen. Alle installatiekabels op Kabel24.nl zijn voorzien van KEMA-keur keurmerk.

Maak voor meer productinformatie en scherp geprijsde installatiekabels je keuze uit onderstaand menu.

De voordelen van Kabel24

De voordelen van Kabel24

  • Altijd scherp geprijsd
  • 90 dagen retourtermijn
  • Gratis verzending vanaf €100,-*

YMVK kabel

YMVK kabel is een betrouwbare stevige kabel die zijn toepassingsmogelijkheden kent in de industriële sector. YMVK kabel heeft een relatief dikke buitenmantel en is mede daardoor moeilijk brandbaar. Dit kunt u herkennen aan de letters ''mb'' in de productnaam. Deze kabel mag, in tegenstelling tot de XMVK kabel, in kabelgoten gelegd en gebundeld worden.

Als u opzoek bent naar installatiekabels die voldoen aan eerder beschreven producteigenschappen bent u bij Kabel24.nl aan het goede adres. Wij bieden u namelijk een ruim assortiment YMVK kabels variërend van 1 aderige kabels tot 37 aderige kabels. Het aanbod in kabeldoorsnedes is ook erg breed: van 4 mm2 tot 400 mm2. U kunt er voor kiezen om de kabels op maat te laten knippen, maar u kunt ook rollen van 100 of 500 meter bestellen. Bij grote aantallen gelden uiteraard passende staffelkortingen.

XMVK kabel

XMVK kabel is iets dunnere installatiekabel dan de YMVK kabel. Hierdoor is de kabel over het algemeen beter geschikt voor lichtere installaties. Hierbij kunt u denken aan installaties zoals het aansluiten van verlichting of wandcontactdozen. XMVK kabel komt u daarom over het algemeen alleen in kleine doorsneden tegen, omdat het niet bedoeld is voor zware installaties of montages. Doordat de kabel over het algemeen dunner is, ligt de prijs ook een stuk lager dan een YMVK kabel.

Bestel uw XMVK kabels per meter, per 100 meter of in rollen van 500 meter bij Kabel24.nl en ontvang de gewenste lengte kabel spoedig bij u thuis afgeleverd.

Contact

Heeft u een vraag over welke kabel u het beste kunt kiezen? Neem gerust contact op met een van onze medewerkers. Dit kan telefonisch via 088 51 11 677, of stuur een e-mail naar [email protected]. U kunt uw vraag ook rechts onderin uw scherm in de chat stellen voor een direct antwoord. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Installatiekabel kopen?

Om u te helpen bij het kiezen van de juiste kabel hebben we een aantal belangrijke aspecten per productcategorie kort samengevat en de toepassingsmogelijkheden per kabel benoemd.

Onder installatiekabels verstaan we alle kabels die gebruikt worden voor het aansluiten van bijvoorbeeld verlichting, stopcontacten, kleine motoren of andere elektrische apparaten.

Het is belangrijk om op te merken dat installatiekabels alleen kabels betreft die boven de grond gebruikt (gaan) worden, als u de kabels ondergronds wilt gaan verwerken heeft u de zogeheten grondkabels nodig. Grondkabels hebben een dikkere isolatie dikte en tevens een stevigere buitenmantel.

Neopreen kabel

Neopreen kabel is een stroomkabel met een buitenmantel gemaakt van een rubber genaamd neopreen. Neopreen bestaat uit verschillende soorten samengeperste rubbers. Deze combinatie van verschillende soorten rubbers zorgt er voor dat de kabel goed bestendig is tegen invloeden van buitenaf zoals vocht en zonlicht. Neopreen kabel gaat erg lang mee en wordt in een breed aantal sectoren gebruikt. We delen neopreen kabel op in 2 hoofdcategorieën, namelijk de H07RN-F en de H05RR-F. Neopreen kabels zijn beschikbaar variërend van 1 aderige kabels met een doorsnede van 16 mm2 tot 12 aderige kabels met een doorsnede van 2,5 mm2.

YMVKmb-ss kabel

YMVKmb-ss kabel is flexibeler dan ''gewone'' YMVK kabel en is daardoor eenvoudig toe te passen in omgevingen waar men te maken heeft met bochten of kleine ruimtes. Het feit dat de kabel een stuk soepeler is, betekent niet dat u daardoor inlevert op andere producteigenschappen. Zo is de kabel nog steeds even goed bestendig tegen brand en is de aderisolatie exact hetzelfde. Flexibele YMVK kabel kan worden gebruikt als voedingskabel bij installaties tot 1000 Volt.