Schakeldraad

Op zoek naar top kwaliteit schakeldraad in de juiste lengte? Hier bestel je eenvoudig diverse lengtes schakeldraad. Vervolgens bezorgen we het binnen 24 uur op een door jou gekozen adres. Uiteraard gelden er bij afname van grotere lengtes draad staffelkortingen.
Schakeldraad 1.5mm2 10 meter
Artikelnr: 401171820
Schakeldraad 1.5mm2 10 meter
Levertijd 1 werkdag
Schakeldraad 1.5mm2 20 meter
Artikelnr: 401171635
Schakeldraad 1.5mm2 20 meter
Levertijd 1 werkdag
Schakeldraad 1.5mm2 50 meter
Artikelnr: 401171912
Schakeldraad 1.5mm2 50 meter
Levertijd 1 werkdag
Schakeldraad 1.5mm2 100 meter
Artikelnr: 401172017
Schakeldraad 1.5mm2 100 meter
Levertijd 1 werkdag

Wat is schakeldraad?

Dit product tref je regelmatig aan in elektrische installaties. De primaire taak van dit product binnen elektrische installaties is het verzorgen van de stroomtoevoer naar het elektrische apparaat vanaf een schakelaar. Dit draad noemt men ook wel de geschakelde versie van de fasedraad.

Let op: ook het aanleggen van verbindingen tussen verschillende schakelaren dient met schakeldraad te gebeuren. Hier worden echter in sommige gevallen andere kleuren voor gebruikt. Dit geldt hoofdzakelijk voor wissel- of kruisschakelingen.

Schakeldraad kleur

Schakeldraad is in principe zwart, toch kan dit in specifieke situaties anders zijn. Zoals hierboven genoemd kan schakeldraad een lamp en schakelaar verbinden, maar ook twee schakelaren. Hierdoor kan het zijn dat er enige verwarring ontstaat. In dit soort specifieke gevallen wordt er ook gebruik gemaakt van wit of grijs schakeldraad. Bij installaties tot 1970 werd ook zwart schakeldraad gebruikt.

Tip: Zijn de draden tussen schakelaren en lampen beide zwart? Je kunt het schakeldraad dat de lamp en de schakelaar verbindt meestal herkennen doordat het de wat dunnere draad is.

Symbool schakeldraad

Het Europees gestandaardiseerde symbool van schakeldraad is de letter ‘T’.

Doorverbinden

Wil je twee, of meerdere, schakeldraden met elkaar verbinden? Met behulp van een lasklem is dit, zelfs voor iemand zonder kennis van elektra, een zeer eenvoudig klus. Aan de onderkant van de lasklemmen zie je hoever de draad gestript moet worden. Plaats de draad vervolgens in de lasklem en trek het hendeltje naar beneden.

Let op: plaats uitsluitend draden met dezelfde kleur in een lasklem.

Schakeldraad kopen? Bestel bij Kabel24

Bestel bij Kabel24 en profiteer van diverse voordelen, waaronder:

  • Ruime voorraad
  • Bij Kabel24 betaal altijd een scherpe prijs
  • Vrijblijvend advies
  • Producten op maat
  • Bij grotere afnames gelden passende staffelkortingen

Heb je een vraag of ben je op zoek naar een passend advies? Stel je vraag in de chat rechts onder in je scherm, stuur een e-mail naar [email protected] of bel naar 088 51 11 677. We helpen je graag.