Lasklem

Ben je van plan meerdere elektriciteitsdraden met elkaar te verbinden? Dan is een lasklem een praktische oplossing. Deze producten wordt aangeboden in verschillende varianten. Hieronder zie je hier een aantal voorbeelden van, waaronder transparante verbindingsklemmen van Wago, maar ook klemmen van het merk Conex. Selecteer afhankeklijk van de situatie de geschikte producten. Bij twijfel kun je contact opnemen voor een passend advies.
Pagina
Pagina

Van 2-draads tot 8-draads varianten

De hieronder weergegeven lasklemmen zijn verkrijgbaar in een variant voor onder andere de volgende hoeveelheid draden:

  • 2 draden;
  • 3 draden;
  • 4 draden;
  • 5 draden;
  • 8 draden.

Veelal wordt VD draad gebruikt in een lasklem. Deze draden hebben massieve aders en zijn geschikt voor de transparante varianten.

Hoe gebruik je een lasklem?

Ook de verbindingsklemmen van Wago zijn geschikt voor de verbinding van draden. De verbindingsklem met bedieningshendel is echter ook geschikt voor soepele aders met een doorsnede van 0,25 mm2 tot en met 2,5 mm2 en voor massieve aders met een doorsnede van 0,8 mm2 tot en met 4 mm2.

De lasklem dient worden aangesloten door de gestripte draden in de klem te plaatsen. De draden zullen contact maken met de andere geplaatste draden (de hoeveelheid draden hangt af van lasklem).

De verbindingsklemmen worden aangeduid met de bekende Wago typenummers (222-412, 222-413 en 222-415).

Vermogen en kleuraanduiding

Het maximale vermogen is 24A voor de Wago lasklem en de transparante variant. Daarnaast is de maximale nominale spanning 450V voor deze producten.

De lasklemmen worden allemaal aangeduid met een eigen kleur (rood, oranje, wit, geel en licht grijs). Hierdoor is eenvoudig te herleiden welke lasklem voor welke draden gebruikt is.

Ieder kleur draad een eigen lasklem

Voor ieder kleur draad is een andere lasklem vereist. Vanwege de verschillende functies van de installatiedraden is het niet toegestaan om in één lasklem meerdere kleuren draad te bevestigen.

De draden dienen eerst gestript te worden en vervolgens in de lasklem geplaatst te worden. Voor zowel de fasedraden, aardedraden als de nuldraden heb je een andere klem nodig.

Wil je weten wanneer je een 2-draads of bijvoorbeeld 4-draads variant nodig hebt? Stel je vraag via e-mail ([email protected]) of telefoon (088 – 51 11 677) aan de klantenservice van Kabel24 en wij helpen je graag verder.