Grondkabel

Kabel24.nl biedt een breed assortiment grondkabels aan. We knippen de kabel gratis op de gewenste lengte, zodat jij er direct mee aan de slag kunt. We bieden twee varianten aan: YMVK-AS grondkabel en XMVK-as grondkabel.

Op zoek naar grotere lengtes grondkabel? Alle grondkabels op Kabel24.nl zijn ook te bestellen in rollen van 100 of 500 meter. Uiteraard gelden er bij grotere lengtes grondkabel passende staffelkortingen. Alle grondkabels op Kabel24.nl zijn voorzien van het KEMA-KEUR keurmerk.

De voordelen van Kabel24

De voordelen van Kabel24

 • Altijd scherp geprijsd
 • 90 dagen retourtermijn
 • Gratis verzending vanaf €100,-*

Grondkabel kopen?

Om je te helpen bij het kiezen van het juiste product, hebben we een aantal belangrijke aspecten kort samengevat en daarnaast de verschillende toepassingsmogelijkheden benoemd.

Wat is de functie van een grondkabel?
Het transporteren van elektriciteit via meerdere koperen kernen die ieder afzonderlijk elektrisch geïsoleerd worden. De gehele kabel wordt door een buitenmantel van PVC beschermd.

Wat is het verschil tussen grondkabels en andere installatiekabels?
De grootste verschillen tussen een YMVK installatiekabel en een YMVK-AS grondkabel: Een stevigere buitenmantel ten aanzien van installatiekabels. Een minimale isolatiedikte van 0,7 mm, dit ligt bij installatiekabels lager. Grondkabels zijn voorzien van een aardscherm. Je herkent dit aan de letters AS in de naam YMVK-AS of XMVK-AS. De mantel van een grondkabel is tevens de aardedraad.

Tip: Let op dat wanneer je kabels gaat ingraven, bijvoorbeeld voor het aanleggen van tuinverlichting, dat de kabels minimaal 50 cm diep in de grond liggen.

Hardlopers
Grondkabels op Kabel24.nl zijn te bestellen per meter, per rollen van 100 meter of per rollen van 500 meter. We hebben een aantal hardlopers voor je op een rij gezet:

 • YMVK-AS kabel 2x2,5 per 100 meter
 • YMVK-AS kabel 3x2,5 per 100 meter
 • YMVK-AS kabel 4x2,5 per 100 meter

Wat zijn de verschillen tussen XMVK-AS en YMVK-AS?

We hebben de belangrijkste verschillen voor je opgesomd:

 • YMVK-AS mag in kabelgoten gelegd worden
 • YMVK-AS heeft een betere buitenmantel
 • YMVK-AS is beter bestand tegen warme omgevingen.
 • XMVK-AS mag niet gebundeld worden, YMVK-AS wel
 • XMVK-AS mag minder zwaar belast worden dan YMVK-as.

Grondkabel verlengen

Als je van plan bent grondkabels te gaan verlengen dan wordt vaak een gietmof ook wel grondmof genoemd, gebruikt. Via deze gietmof worden kabels ondergronds met elkaar verbonden. Een gietmof is waterdicht, zelfs als deze in het water ligt zal er geen kortsluiting ontstaan.

Tip: Op zoek naar installatiemateriaal om grondkabels veilig en netjes te verwerken? Kijk eens naar ons assortiment installatiemateriaal.

Heb je een vraag over welke grondkabel je het beste kunt kiezen? Neem gerust contact op met een van onze deskundige medewerkers. Dit kan telefonisch via 088 - 51 11 677, je kunt ook een e-mail sturen naar [email protected]. Rechts onderin je scherm in de chat kun je ook je vraag stellen voor een direct antwoord. Onze medewerkers helpen je graag verder.