Wartel

Bent je op zoek naar een geschikte wartel voor je kabels of slangen? Bij Kabel24 vind je top kwaliteit producten tegen een scherpe prijs. De installatiematerialen komen veel voor bij installaties waar neopreen kabel of YMVK-AS grondkabel wordt gebruikt, maar er zijn nog tal van andere toepassingsmogelijkheden. Op deze pagina vind je kabelwartels en bijbehorende wartelmoeren die geschikt zijn voor kabeldiameters van 4 mm tot 32 mm.
Pagina
Frankische wartel connector M25
Artikelnr: 401315937
Frankische wartel connector M25
Levertijd 1 werkdag
Frankische moer Cofix M25
Artikelnr: 401315938
Frankische moer Cofix M25
Levertijd 1 werkdag
ATTEMA deksel IP65 zwart (AK1)
Artikelnr: 401324418
ATTEMA deksel IP65 zwart (AK1)
Levertijd 1 werkdag
Pagina

Verschillende soorten wartel en kabelwartel

Alle varianten worden aangeduid met de letter M met daarachter een getal. Dit getal heeft betrekking op het klembereik. Onderaan de pagina zie je een overzicht van de verschillende afmetingen in klembereik met daarbij de bijbehorende varianten. Alle aangeboden varianten worden geleverd in de kleur lichtgrijs en zijn voorzien van beschermingsklasse IP66. Alle varianten en moeren zijn van het merk Wiska. Een andere aanduiding is kabelwartel en is een voorziening om bijvoorbeeld kabels of slangen door wanden te voeren.

Welk type wartel heb ik nodig?

Voor alle kabels en slangen is er een geschikt product. Het is van belang dat je de juiste variant kiest om problemen te voorkomen en een veilige installatie te garanderen. Let bij het kiezen op het klembereik. Daarnaast is het belangrijk dat je de minimale en maximale gebruikstemperatuur meeneemt bij je beslissing. Ook kun je een kabeldoos inclusief wartels bestellen.

Heb je vragen over je kabelwartel of weet je niet precies welk type voor je installatie geschikt is? Stel je vraag in de chat rechtsonder in je scherm, stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons op 088 - 51 11 677. Onze medewerkers staan je graag te woord.

Klembereik

Bij het bepalen van het juiste klembereik is het van belang dat je de diameter van de kabel nauwkeurig op meet. Als je dit niet doet bestaat de kans dat de wartel niet past of dat je de IP-waarde niet kunt realiseren, omdat het product bijvoorbeeld te groot is. Op het moment dat je de exacte diameter van de kabel hebt vastgesteld, is het uitkiezen van de juiste variant eenvoudig. Op Kabel24.nl worden de volgende maten aangeboden:

Kabeldiameter

Type

4 tot 6 mm

M12

5 tot 8 mm

M16

7 tot 12 mm

M20

9 tot 14 mm

M25

13 tot 17 mm

M32

17 tot 24 mm

M40

23 tot 32 mm

M50

De gebruikstemperatuur varieert van -20 ºC tot maximaal +80 ºC. Controleer of de omgeving waarin de materialen verwerkt worden binnen deze grenzen blijft.