nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Kabel24.nl levert u top kwaliteit draden en kabels geschikt voor uw installaties en montages. Zo levert Kabel24.nl ook verschillende soorten installatiedraad tegen scherpe prijzen. We bieden u de volgende installatiedraden: VD draad, montagesnoer, aansluitdraad, flexibele buis met draad, VMVL kabel en montagedraad.

Bestel eenvoudig uw gewenste lengte installatiedraad uit onderstaand keuzemenu.


Installatiedraad kopen?

Om u te helpen bij het kiezen van de juiste kabel, hebben we per productcategorie een aantal belangrijke aspecten kort samengevat en daarnaast de toepassingsmogelijkheden van de kabels benoemd.

VD draad
VD draad is een installatiedraad dat in verschillende kleuren geleverd wordt. Elke kleur heeft een andere functie:
 • Bruin = fasedraad
 • Geel/groen = aardedraad
 • Zwart = schakeldraad
 • Blauw = nuldraad
InstallatiedraadVD draad ziet u vaak rondom elektrische installaties zoals groepenkasten. De kern van VD draad is van koper en het isolatiemateriaal is van vinyl. In woningen liggen deze draden vaak beschermd in een PVC buis, zoals op de afbeelding te zien is.

Vinyldraad op Kabel24.nl is te bestellen van de merken Donne Draad en Nexans en wordt geleverd in dozen met daarin rollen van 100 meter. U heeft, naast de mogelijkheid om verschillende soorten VD draad los te bestellen, ook de mogelijkheid om te kiezen voor een combinatiepakket met daarin alle kleuren VD draad.

Het is van belang dat u precies weet waar u het VD draad voor gaat gebruiken. VD draad is namelijk op verschillende manieren toepasbaar. Als u bijvoorbeeld een stopcontact(wandcontactdoos) wilt gaan aansluiten, kunt u het beste kiezen voor VD draad met een doorsnede van 2,5 mm2. Als u hier vragen over heeft kunt u ons altijd bereiken voor deskundig advies. U vindt de contactinformatie onderaan de pagina.

Montagesnoer
Montagesnoer wordt gebruikt bij montages en installaties waarbij hoge mate van flexibiliteit vereist is. Hierbij kunt u denken aan de bedrading van toestellen of bedieningspanelen. Montagesnoer is soepel omdat de geleider bestaat uit meerdere dunne koperdraden. De draad wordt geleverd variërend in aderdiktes van 0,5 mm2 tot 25 mm2 in de door u geselecteerde kleur.

Aansluitdraad
Aansluitdraad is draad dat voornamelijk wordt toegepast in groepenkasten. De draad is per meter te bestellen zodat u direct aan de slag kunt. Aansluitdraad is beschikbaar in de kleuren: blauw, zwart, groen/geel of bruin en in de doorsnedes 4 mm2, 6 mm2 en 10 mm2.

Flexibele buis met draad
Een flexibele buis met draad (of kabel) is een product wat u tijd, geld én energie kan besparen. Uw draden en kabels zijn goed beschermd zonder dat u kabels door buizen hoeft te trekken. Flexibele buis wordt geleverd met de volgende voorgetrokken draden of kabels:
 • Luidsprekerkabel - wordt gebruikt om uw geluidsbron te verbinden met uw luidsprekers.
 • VD draad - installatiedraad dat gebruikt wordt voor elektrische montages of installaties.
 • UTP kabel - wordt ook wel internetkabel genoemd. Verbindt uw PC of laptop met de router.
 • Telefoonkabel - gebruikt om telefoonverbindingen te leggen.
 • Trekdraad - gebruikt om draden of kabels door buizen te trekken.
 • Coax kabel - ook wel tv kabel genoemd. De verbinding tussen uw antennecontactdoos en uw televisie. 
   
VMVL kabel
VMVL kabel wordt ook wel huishoudsnoer genoemd. De kabel dankt deze naam aan zijn toepassingsmogelijkheden die hoofdzakelijk in het huishouden liggen. VMVL kabel wordt onder andere gebruikt voor de aansluiting van:
 • Koelkasten
 • Elektrische kachels
 • Stofzuigers
 • Wasmachines
 • Drogers
VMVL kabel heeft een gevlochten kern, dit maakt het snoer soepel en daardoor breed inzetbaar. U kunt de kabel per 100 meter bestellen in de kleuren zwart en wit.

Montagedraad
Op Kabel24.nl vindt u twee varianten montagedraad, namelijk H05V-U montagedraad of H07V2-K montagedraad. Beide soorten montagedraad worden hoofdzakelijk gebruikt voor de interne bekabeling van apparatuur of voor laagspanningsinstallaties rondom de woningbouw. Montagedraad wordt regelmatig verwerkt in PVC buizen.

Het grootste verschil tussen beide soorten montagedraad is dat H07V2-K montagedraad wat beter bestendig is tegen hogere temperaturen. De buitendiameter is iets dikker waardoor de draad ook iets zwaarder is. Beide soorten montagedraad zijn geschikt om te bewerken en te solderen.

Montagedraad wordt geleverd in rollen van 100 meter en is beschikbaar in de volgende kleuren: zwart, blauw, groen/geel, rood, groen, geel, oranje, paars, wit en grijs. De doorsnedes van het montagedraad variëren van 0,5 mm2 tot 70 mm2.

Heeft u een vraag over welke installatiekabel u het beste kunt kiezen? Neem gerust contact op met een van onze deskundige medewerkers. Dit kan telefonisch via 088 - 51 11 677, u kunt ook een e-mail sturen naar klantenservice@kabel24.nl. Rechts onderin uw scherm in de chat kunt ook uw vraag stellen voor een direct antwoord. Onze medewerkers helpen u graag verder. 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies