nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Bent u op zoek naar een geschikte wartel voor uw kabels of slangen? Bij Kabel24 vindt u top kwaliteit producten tegen een scherpe prijs. De installatiematerialen komen veel voor bij installaties waar neopreen kabel of YMVK-AS grondkabel wordt gebruikt, maar er zijn nog tal van andere toepassingsmogelijkheden. Op deze pagina vindt u kabelwartels en bijbehorende wartelmoeren die geschikt zijn voor kabeldiameters van 4 mm tot 32 mm.
 

Verschillende soorten wartel en kabelwartel

Alle varianten worden aangeduid met de letter M met daarachter een getal. Dit getal heeft betrekking op het klembereik. Onderaan de pagina ziet u een overzicht van de verschillende afmetingen in klembereik met daarbij de bijbehorende varianten. Alle aangeboden varianten worden geleverd in de kleur lichtgrijs en zijn voorzien van beschermingsklasse IP66. Alle varianten en moeren zijn van het merk Wiska. Een andere aanduiding is kabelwartel en is een voorziening om bijvoorbeeld kabels of slangen door wanden te voeren.


 


Bezig met laden...

Welk type wartel heb ik nodig?

Voor alle kabels en slangen is er een geschikt product. Het is van belang dat u de juiste variant kiest om problemen te voorkomen en een veilige installatie te garanderen. Let bij het kiezen op het klembereik. Daarnaast is het belangrijk dat u de minimale en maximale gebruikstemperatuur meeneemt bij uw beslissing. Ook kunt u een kabeldoos inclusief wartels bestellen. Kabeldoos inclusief wartel
 

Klembereik

Bij het bepalen van het juiste klembereik is het van belang dat u de diameter van de kabel nauwkeurig op meet. Als u dit niet doet bestaat de kans dat wartel niet past of dat u de IP-waarde niet kunt realiseren, omdat het product bijvoorbeeld te groot is. Op het moment dat u de exacte diameter van de kabel heeft vastgesteld, is het uitkiezen van de juiste variant eenvoudig. Op Kabel24.nl worden de volgende maten aangeboden:
 

Kabeldiameter Type
4 tot 6 mm M12
5 tot 8 mm M16
7 tot 12 mm M20
9 tot 14 mm M25
13 tot 17 mm M32
17 tot 24 mm M40
23 tot 32 mm M50

 

De gebruikstemperatuur varieert van -20 ºC tot maximaal +80 ºC. Controleer of de omgeving waarin de materialen verwerkt worden binnen deze grenzen blijft.

Heeft u vragen over uw kabelwartel of weet u niet precies welk type voor uw installatie geschikt is? Stel uw vraag in de chat rechtsonder in uw scherm, stuur een e-mail naar
klantenservice@kabel24.nl of bel ons op 088 - 51 11 677. Onze medewerkers staan u graag te woord.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies