nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Een installatie gereed maken en het aansluiten van een installatiekabel is belangrijk om apparaten en machines in werking te kunnen zetten. Dit is dan ook de eerste stap bij een installatie: de werking. Stap twee is echter kabels wegwerken. Wellicht dat u zich nu afvraagt waarom dit een belangrijke vervolgstap is. In deze blog zullen wij u onder andere over de volgende onderwerpen informeren a) het belang van kabels wegwerken, b) waar u kabels weg kunt werken en c) wat u nodig heeft om kabels weg te werken.
 
Voor onder meer een goed werkende installatie en de veiligheid voor uzelf en anderen is het belangrijk om kabels en snoeren goed weg te werken.

 

Het belang

Zoals reeds benoemd, is kabels wegwerken om minstens drie redenen van belang. De eerste reden is een goed werkend apparaat en gaat eigenlijk samen met de tweede reden: persoonlijke veiligheid. Een goed werkend apparaat valt en staat met een goede aansluiting. Waarom is dit belangrijk?
 
Door de apparaten met de juiste snoeren en kabels aan te sluiten, weet u zeker dat uw apparaat op een juiste manier werkt. De bedrading moet goed vastzitten. Het verwerken van kabels draagt bij aan het niet kunnen struikelen over de bedrading en tevens het niet belasten van de bedrading waar het apparaat mee is aangesloten.

 

Voor uw veiligheid

Uw kabels wegwerken doet u zodoende niet alleen voor de werking van de installatie, maar eveneens voor de veiligheid van uzelf en van anderen. Door de kabels weg te werken op een voor u juiste manier, kunt u niet met uw voet of bijvoorbeeld palletwagen achter de kabels, snoeren en draden blijven haken.
 

Plafond en vloer

U kunt uw kabels wegwerken op verschillende manieren. Hierbij kunt u denken aan het wegwerken van kabels nabij het plafond, aan de rand van de vloer en muur, maar bijvoorbeeld ook onder het bureau op uw kantoor, thuis of op het werk.
 
Iedere manier van wegwerken kan gerealiseerd worden door verschillende beschikbare producten. Hieronder leggen wij u enkele manieren met bijbehorende producten uit. De meest gebruikte manier is de kabelgoot die bevestigd wordt aan het plafond.

 

Kabelgoten en kabelladder

Bij bedrijfshallen, maar ook in schoolgebouwen worden veel kabelgoten gebruikt om snoeren en kabels weg te werken. Een kabelgoot wordt vaak gebruikt in een heel kabelgootsysteem met meerdere kabelgoten. Dit type product is veelal verkrijgbaar in aluminium. U kunt uw kabels wegwerken door de goot aan het plafond te bevestigen met onder andere c-beugels, ophangbeugels en meer om daarin de kabels te plaatsen.
 
Een andere manier om kabels dichtbij het plafond weg te werken, is het gebruik van een kabelladder. Kabelladders en kabelgoten hebben praktisch dezelfde functie, alleen ziet een kabelladder er anders uit. Ter illustratie: Hieronder ziet u het verschil tussen beide producttypen.

 
Kabels wegwerken met kabelgoot Kabellader om kabels weg te werken
 

IJzeren kabelgoot voor veel en/of zware kabels

Een kabel is verkrijgbaar in verschillende varianten. Hierbij kunt u denken aan de meest voorkomende installatiekabels YMVK 3x2.5 of YMVK 5x2.5,  maar ook aan dikkere 5x35 mm2 kabel. Afhankelijk van de hoeveelheid, maar ook de dikte van de kabel is een andere kabelgoot beschikbaar.
 
Wij adviseren vaak een ijzeren kabelgoot wanneer er veel en dikke kabels in de goot geplaatst gaan worden. Dit is omwille van de stevigheid van de constructie. Heeft u vragen over de kabelgoot in het algemeen of gaat u uw kabels wegwerken? Stel uw vraag onderaan deze blog, via telefoon (053 – 203 00 88) of per e-mail (info@kabel24.nl). Wij helpen u graag!

 

Plintsysteem en kabelkoker

Ook voor thuis zijn er diverse mogelijkheden om vele kabels, van onder andere de internet aansluiting, de sfeervolle sta-lamp of van de televisie weg te werken. Thuis wilt u wellicht een subtiele oplossing, die niet te veel in het oog springt, maar wel alle kabels mooi af kan werken? Dan is een plintsysteem of kabelkoker een zeer praktische en tevens veel gebruikte oplossing.
 
U legt de kabels van de apparaten en installaties onder langs de rand van de vloer en de muur. Het plintsysteem maakt het mogelijk om o.a. de
luidspekerkabel eenvoudig te laten verdwijnen voor het oog en de uitstraling van bijvoorbeeld uw woonkamer niet aan te tasten.
 

Kabels wegwerken op kantoor

Een grote bos kabels, los liggende en los slingerende kabels zijn een veel voorkomend issue op kantoor. Kabels wegwerken op kantoor wordt door velen hoog op de agenda geplaatst aangezien het irritaties en mogelijke bedrijfsongevallen kan voorkomen.
 

Kabelmanagement

Ik heb wel eens van de term kabelmanagement gehoord. "Wat is het precies?” Deze vraag is een (terecht) veel gestelde vraag. Het belang van goed verwerkte kabels is groot en de term kabelmanagement is ook een gerelateerde term in dit geval. Kabelmanagement is vandaag de dag de term die staat voor het goed en veilig wegwerken van kabels rondom de werkplek.
 Flexibele buis met draad
Op uw kantoor staan wellicht printers, computers, telefoons en andere apparaten die aangesloten worden op de stopcontacten rondom uw bureau. Het is belangrijk dat u deze goed verwerkt door middel van ofwel een kabelslang, vloergoot of kabelgoot onder uw bureau!

 

Verbouwing

Wanneer een verbouwing in of rondom uw woning gepland staat, vinden er vaak installaties plaats waarbij nieuwe kabels getrokken en tevens weggewerkt moeten worden. Een zeer geschikte manier om kabels te trekken en tevens goed weg te werken is de flexibele buis met draad. Deze variant is verkrijgbaar met diverse soorten draad en is zeer handig in gebruik. Staat er bij u een klus of verbouwing op het programma? Probeer dan eens de voorbedrade flexibele buizen.
    13-04-2016 10:39     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.