nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

In deze blog lees je alles over het keurmerk Kabel Keur, het keurmerk voor coax aansluitingen. De volgende onderwerpen zullen worden behandeld:
 
  • Het keurmerk
  • Waarom Kabel Keur?
  • Producten met een keurmerk
  • Wie ondersteunen dit keurmerk?
     

Het keurmerk

Het Kabel Keur keurmerk is een keurmerk voor kabels en aansluitingen omtrent televisie. Het keurmerk kan afegegeven worden op producten als coaxkabels (antennekabels), connectoren, splitters, koppelingen en versterkers. Het keurmerk is eenvoudig te herkennen aan het logo zoals je hiernaast ziet.
 

Waarom Kabel Keur

Het keurmerk is in 2008 geïntroduceerd door NLkabel, de vereniging van Kabel Keur. Motief voor dit keurmerk was het groeiende gebruik van hoge kwaliteit televisies en de uitzendkwaliteit van tv-diensten. De ontwikkelingen vergen veel van de binnenhuisbekabeling.

Door de nieuwe ontwikkeling op het gebied van beeldkwaliteit kunnen ook nieuwe storingen ontstaan. Deze storingen worden meestal veroorzaakt door 4G internet of andere draadloze communicatie. Omdat de technische ontwikkelingen omtrent tv’s nooit stilstaat, worden ook de eisen van het keurmerk steeds verder ontwikkeld.
 

Producten met Kabel Keur

Zoals reeds genoemd, is het Kabel keurmerk gerelateerd aan coax producten. Kabel24 heeft daarom Hirschmann kabel keur coax producten in het assortiment. Wij hebben vast de meest gebruikte coax producten op een rijtje gezet.
 
  1. Hirschmann KOKA9 coaxkabel per meter
  2. Hirschmann KOKA799 coaxkabel zwart per 100 meter
  3. Hirschmann HDMI kabel 1,8 meter
 
Als gecertificeerd dealer van Hirschmann producten heeft Elektramat de laagste prijsgarantie en een ruime voorraad.
 

Wie ondersteunen dit keurmerk?

Om het Kabel Keur keurmerk te mogen dragen, moeten materialen voldoen aan de strenge kwaliteitseisen. Zoals gezegd heeft NLkabel dit keurmerk in het leven geroepen. Een onafhankelijke partij, het keurmerkinstituut, zorgt ervoor dat de producten getest worden. De fabrikanten sturen de binnenhuis-materialen op en alleen producten die succesvol door de test komen mogen het Kabel Keur keurmerk dragen.

Het keurmerk wordt ondersteund door bedrijven als Ziggo, Caiway, Delta en Kabelnoord. Wil je zeker weten of het product dat je koopt, beschikt over een keurmerk? Bekijk dan de site van het keurmerkinstituut en zoek je product op.

Heb je nog vragen over het Kabel Keur keurmerk? Of over het bestellen van coax producten? Neem dan telefonisch contact met ons op via nummer 088 51 11 677 of stuur een mail naar info@kabel24.nl
  Leon Geerlink     18-07-2017 15:25     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.