nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Een luidsprekerkabel vormt de verbinding tussen de versterker en luidsprekerkast. Alle onderdelen van de versterkerketen dienen zo weinig mogelijk invloed te hebben op het geluid. Zo ook de speakerkabel. Gaat u een luidsprekerkabel kopen, houd hier dan altijd rekening mee.
 
Wanneer gesproken wordt van “zo min mogelijk invloed hebben op het geluid”, wordt bedoeld dat de capaciteit en zelfinductie niet te groot mogen zijn. Daarnaast moet de weerstand zo laag mogelijk blijven. De varianten van Kabel24 zijn van hoge kwaliteit en ideaal voor iedere installatie.
 

Luidsprekerkabel varianten

Heeft u een luidsprekerkabel nodig? Houd dan rekening met de doorsnede (mm2) van de speakerkabel. Hieronder kunt u de keuze maken uit de volgende varianten: 0,5 mm2, 0,75 mm2, 1,0 mm2, 1,5 mm2, 2,5 mm2. Afhankelijk van de gekozen doorsnede, vindt u de beschikbare kleuren luidsprekersnoer.


Speakerkabel

Luidsprekerkabel wordt door velen ook wel luidsprekersnoer, maar vooral speakerkabel genoemd. Wanneer u uw speakers thuis aan wilt sluiten, is deze kabel uitermate geschikt. De kabel wordt geleverd in rollen van 100 meter, maar eveneens per meter. Het voordeel van een rol van 100 meter is dat u uw gehele surround set en complete installatie aan kunt sluiten.
 
De luidsprekerkabel maakt het mogelijk om onder andere de volgende apparaten aan te sluiten:
 
  • Stereo-installatie speakers op je ontvanger;
  • Home cinema-opstelling op je ontvanger;
  • Boxen op een versterker;
  • Luidsprekers op een radio;
 
De geluidskwaliteit wordt mede bepaald door de kwaliteit van de kabel die u gebruikt. Nu uw luidsprekerkabel kopen? Wij adviseren u om kabel van hoogwaardige kwaliteit aan te schaffen. Wanneer u vragen heeft over de geschikte kabel, bijvoorbeeld over de diameter die u nodig heeft, bekijk dan uw speakers thuis en neem contact met ons op via telefoon (053 203 00 88), WhatsApp (06 32 27 14 27) of e-mail (info@kabel24.nl).
 

15 meter luidsprekerkabel

De geluidskwaliteit is een belangrijk issue bij het aansluiten van uw boxen. De geluidskwaliteit wordt bepaald door de kwaliteit, maar ook door de lengte van de kabel. Het advies van Kabel24.nl is om bij installaties de lengte van de kabel te beperken tot en met maximaal 15 meter.
 
Waarom 15 meter? De reden is dat er vanaf een lengte van 15 meter vertraging in het geluid kan voorkomen en dat is uiteraard niet de bedoeling. Bij een lengte kabel van minder dan 15 meter, bent u vrij in de keuze van de betreffende lengte. Een luidsprekerkabel kopen en aansluiten? Probeer per speaker set de lengte van de speakerkabel gelijk te houden.
 

Ohm, Watt en lengte

De meest voorkomende en tevens aangeboden doorsnedes op Kabel24.nl zijn de eerder genoemde 0,5 mm2, 0,75 mm2, 1,0 mm2, 1,5 mm2 en 2,5 mm2. Bij de keuze voor de juiste kabeldoorsnede met een bijbehorend maximaal vermogen, dient u rekening te houden met het aantal Ohm (uitgaande van 4 en 8 Ohm) en het aantal meter.
 
Ter illustratie
  • 8 Ohm luidspreker: Een kabel geschikt voor 300 Watt vermogen met 1,5 mm2, kan gebruikt worden tot en met 15 meter.
  • 4 Ohm luidspreker: Een kabel geschikt voor 200 Watt vermogen met 0,75 mm2, kan gebruikt worden tot en met 5 meter.
 

Kabel met twee geleiders

Een 0,75 mm2 of bijvoorbeeld een 1,5 mm2 luidsprekerkabel kopen? Iedere variant, ongeacht de doorsnede, is voorzien van een tweetal geleiders (ook wel aders genoemd). Bij een speakerkabel zijn beide geleiders geïsoleerd. De kleur van de isolatie kan verschillen, afhankelijk van de bestelde kleur.Zilveren luidsprekerkabel

De PVC isolatie kan zowel wit, rood/zwart als zilver zijn. De meest voorkomende en bestelde kabel voor de aansluiting van uw speakers is de rood/zwarte kabel. Het voordeel van de rood/zwarte variant is het duidelijke onderscheid tussen de twee geleiders.
 

Luidsprekerkabel kopen?

Bij de rood/zwarte kabel is de plus (+) de rode geleider en de min (-) de zwarte geleider. Een juiste aansluiting is eveneens van belang voor een goede kwaliteit. Wilt u de rode en zwarte geleiders niet in het zicht? Hiervoor zijn diverse kabelkokers en/of kabelgoot te gebruiken om zodoende de speakerkabels mooi weg te werken. Heeft u nog vragen of wilt u luidsprekerkabel kopen? Wij helpen u graag verder.