Mantelbuis

Ben je op zoek naar een flexibele mantelbuis rood met trekdraad erin verwerkt? Hieronder vind je mantelbuizen die in de grond geplaatst kunnen worden en zijn voorzien van trekdraad, ook wel trekkoord genoemd. Een mantelbuis rood met trekkoord is een gemakkelijke optie voor het trekken en beschermen van je kabels. De flexibele mantelbuis voor elektra die wij je leveren, beginnen bij een buitendiameter van 40 mm tot en met een maximale buitendiameter van 160 mm.

De meest voorkomende varianten van de flexibele buis in het rood zijn 40 mm, 50 mm en 63 mm. Bekijk hieronder het complete aanbod. Benieuwd naar de binnendiameter? Bekijk de producten voor meer informatie.


Waarom een mantelbuis kopen?

Een mantelbuis wordt ook wel een kabelbeschermingsbuis genoemd. Het uiteindelijke doel hiervan is namelijk het beschermen van kabels. Als je een nieuwe vloer gaat storten dan moet je een mantelbuis kopen. De kabelbeschermingsbuis wordt in het beton van de vloer verwerkt. Als je na het storten van de vloer kabels wil aanleggen, dan kun je dit gemakkelijk door de flexibele mantelbuis met trekdraad doen. Dit is niet alleen handig bij het aanleggen van nieuwe kabels, maar ook bij het vervangen van oude kabels. Je hoeft hierdoor niet de hele vloer open te breken. Welke diameter mantelbuis je moet kopen is afhankelijk van de kabels die er doorheen gaan. Je kunt kiezen voor een mantelbuis van 50mm, maar ook een mantelbuis van 75mm.

Verschillende afmetingen kabelbeschermingsbuizen

Alle mantelbuizen zijn voorzien van een trekdraad en een koppelstuk. Daarnaast zijn de buizen aan de binnenzijde geribbeld en worden ze geleverd in het rood. Alle mantelbuizen zitten op een rol van 50 meter. Hieronder volgen een aantal afmetingen die verkrijgbaar zijn.

  • 40 millimeter (binnendiameter: 33 millimeter)
  • 50 millimeter (binnendiameter: 43 millimeter)
  • 63 millimeter (binnendiameter: 55 millimeter)
  • 90 millimeter (binnendiameter: 77 millimeter)
  • 110 millimeter (binnendiameter: 97 millimeter)

 

Het gebruik van een verbindingsmof

Door middel van een verbindingsmof kan je twee buizen aan elkaar verbinden. Tevens zorgt hij ervoor dat de verbinding waterdicht is. Dit geldt tot 0,5 bar. De verbindingsmoffen zijn er voor verschillende diameters buizen. Het begint bij 40 millimeter en loopt op tot 110 millimeter. Zo kun je voor vrijwel elke buis de juiste dubbele steekmof vinden.

Wil je een mantelbuis kopen, maar heb je hier nog vragen over? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan graag voor je klaar! Je kunt ons bellen op telefoonnummer 088 - 51 11 677 of je kunt ons een mail sturen [email protected]