nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Dient u meerdere draden met elkaar te bevestigen? Dan heeft u een lasklem nodig. Deze producten wordt aangeboden in verschillende varianten. Hieronder vindt u de transparante variant, de Wago lasklem en de verbindingsklemmen van Wago.Wago lasklem aansluiten
 

Lasklem gebruiken?

Heeft u draden met een aderdoorsnede van 0,5 mm2 tot en met 2,5 mm2 die verbonden moeten worden, bijvoorbeeld bij het aansluiten van verlichting? Dan moet u de juiste lasklem gebruiken. Wilt u daarnaast binnenkort al uw lasklem aansluiten? Kies hieronder de juiste lasklem voor uw installatie.


 


Bezig met laden...

Van 2-draads tot 8-draads varianten

De hieronder weergegeven lasklemmen zijn verkrijgbaar in een variant voor onder andere de volgende hoeveelheid draden:VD draad op lasklem aansluiten
  • 2 draden;
  • 3 draden;
  • 4 draden;
  • 5 draden;
  • 8 draden.
Veelal wordt VD draad gebruikt in een lasklem. Deze draden hebben massieve aders en zijn geschikt voor de transparante varianten.

 

Een lasklem aansluiten

Ook de verbindingsklemmen van Wago zijn geschikt voor de verbinding van draden. De verbindingsklem met bedieningshendel is echter ook geschikt voor soepele aders met een doorsnede van 0,25 mm2 tot en met 2,5 mm2 en voor massieve aders met een doorsnede van 0,8 mm2 tot en met 4 mm2.
 
U dient de lasklem aan te sluiten door de gestripte draden in de klem te plaatsen. De draden zullen contact maken met de andere geplaatste draden (de hoeveelheid draden hangt af van lasklem).

De verbindingsklemmen worden ook aangeduid met de bekende Wago typenummers (222-412, 222-413 en 222-415).Wago lasklem

 

Vermogen en kleuraanduiding

Het maximale vermogen is 24A voor de Wago lasklem en de transparante variant. Daarnaast is de maximale nominale spanning 450V voor deze producten.
 
De lasklemmen worden allemaal aangeduid met een eigen kleur (rood, oranje, wit, geel en licht grijs). Hierdoor herkent u bij uw aansluiting welke lasklem gebruikt is.

 

Ieder kleur draad een eigen lasklem

Voor ieder kleur draad is een andere lasklem vereist. Vanwege de verschillende functies van de installatiedraden is het niet toegestaan om in één lasklem meerdere kleuren draad te bevestigen.

U dient de draden eerst te strippen en vervolgens te plaatsten in de lasklem. Voor zowel de fasedraden, aardedraden en nuldraden heeft u een andere klem nodig.
 
Wilt u weten wanneer u een 2-draads of bijvoorbeeld 4-draads variant nodig heeft? Stel uw vraag via e-mail (
info@kabel24.nl) of telefoon (053 – 203 00 88) aan de klantenservice van Kabel24 en wij helpen u verder.