Coax kabel Ziggo geschikt

In deze categorie vind je coax producten met Ziggo coax certificering. Alle producten die je hier vindt zijn Ziggo geschikt. Waar een kabelmaatschappij vroeger enkele tientallen zenders leverde, brengt bijvoorbeeld Ziggo tegenwoordig honderden zenders, telefonie, internet en een hoop interactieve diensten. Dit vraagt om een goede en storingsvrije bekabeling van je huisinstallatie. Naast Ziggo geschikt coax, bieden wij ook Hirschmann coax aan. Onderaan de pagina kan je informatie vinden over:

  • Ziggo versterker
  • Ziggo splitter
  • Ziggo hoofdaansluiting
  • Wat heb ik nodig om een TV aan te sluiten
Technetix Coaxkabel 10m wit
Artikelnr: 401171759
Technetix Coaxkabel 10m wit
Levertijd 1 werkdag
Technetix Coaxkabel 20m wit
Artikelnr: 401171642
Technetix Coaxkabel 20m wit
Levertijd 1 werkdag
Technetix Coaxkabel 100m wit
Artikelnr: 401171769
Technetix Coaxkabel 100m wit
Levertijd 1 werkdag
Technetix Set coaxpluggen 2 x male
Artikelnr: 401171821
Technetix Set coaxpluggen 2 x male
Levertijd 1 werkdag

Ziggo versterker

Een Ziggo versterker wordt gebruikt wanneer je slecht beeld op je tv hebt. Dit gebeurt in situaties waarbij je hoofdaansluiting meer dan 10 meter van je tv verwijderd is. Het kan ook zijn dat een coax kabel te veel signaal geeft. Daarom is een Ziggo coax versterker alleen in specifieke situaties nodig.

Ziggo versterker plaatsen

1. Plaats de versterker
Plaats de versterker zo dicht mogelijk bij de hoofdaansluiting van de televisie. Zorg voor een stopcontact in de buurt, want een versterker dient op netspanning te worden aangesloten.

2. Connectoren
Zorg voor de juiste connectoren. De meeste coax kabels hebben namelijk plug-in aansluitingen. Een Ziggo versterker maakt gebruik van schroefdraad-aansluitingen, ook wel f-connectoren genoemd. Je kunt de connectoren van je kabel vervangen of gebruik maken van een verloopstekker.

3. Kabels aansluiten
Sluit de kabel die uit je hoofdaansluiting komt, aan op de poort ‘ingang’ van je signaal versterker. Sluit de kabel die uit je tv komt aan op één van de poorten met ‘uitgang’ erop.

4. Dop aansluitingen af
Wanneer je niet alle poorten van je versterker gebruikt, kunnen deze voor signaalverlies zorgen. Dek de niet gebruikte aansluitingen af met de meegeleverde afdekdopjes.

De versterker doet nu zijn werk. Merk je geen verandering? Probeer eens een andere aansluiting van de versterker.

Ziggo splitter

Een Ziggo splitter verdeelt het signaal over meerdere televisies en heeft grote invloed op de kwaliteit van het signaal. Een Ziggo splitter zorgt altijd voor een optimale signaal overdracht. Dit komt omdat de splitter volledig van metaal is en er altijd afdekdopjes voor niet gebruikte aansluitingen worden meegeleverd. Let op! Zorg ervoor dat alle niet gebruikte aansluitingen ten alle tijden worden afgedekt.

Ziggo hoofdaansluiting

De hoofdaansluiting is het punt waar de Ziggo kabel binnenkomt. Vanaf hier wordt het signaal naar eigen inrichting verspreid. Een hoofdaansluiting herken je aan de volgende punten:

  • Zit in de meterkast of woonkamer
  • Een witte contactdoos met 1 of 2 aansluitingen
  • Aan de achterkant komt er een groene kabel de contactdoos in (niet altijd zichtbaar).

Signaal controleren

Wanneer je last van slecht en onduidelijk beeld hebt kan het aan de verbinding vanaf de hoofdaansluiting naar je tv liggen of door een storing in het netwerk. Dit kan je controleren door een kabel direct vanaf de hoofdaansluiting naar je tv te trekken zonder alle randapparatuur als versterkers, splitters, connectoren en optimizers. Is het signaal goed? Dan adviseren wij je om je thuisnetwerk te controleren.

Hoe sluit ik één of meerdere tv's aan

Bekijk hieronder welke producten je nodig hebt voor het aansluiten van één of meerdere televisies. De producten onderaan de afbeelding zijn klikbaar en hebben een coax ziggo keurmerk.

Belangrijk: Alle Ziggo coax producten beschikken ook over een Kabel Keur.

Heb je nog vragen over het coax Ziggo geschikt keurmerk, het aansluiten van televisies of een algemene vraag? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via nummer 088 51 11 677 of stuur een mail naar [email protected].