nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Op zoek naar installatiemateriaal om uw kabels of snoeren mee weg te werken? Kabel24.nl biedt u verschillende soorten buizen voor uw installaties en montages. We bieden u onder andere de volgende soorten buis: mantelbuis, installatiebuis en flexibele buis

U kunt naast complete buizen, sokken en bochten, ook bundels met daarin alle buizen voor uw installaties bestellen tegen een nog scherpere prijs.

Maak uit onderstaand menu uw keuze.


Algemene tip bij het leggen van buizenProbeer het netwerk van buizen zo rechtlijnig mogelijk te installeren en voorkom scherpe bochten. Dit maakt het trekken van draden een stuk eenvoudiger.

Helemaal geen draden trekken? Bekijk onze flexibele buis met draad.
 

Installatiebuizen kopen?

Om u te helpen bij het kiezen van de juiste buis voor uw installatie, hebben we per productcategorie een aantal belangrijke aspecten kort samengevat.

Rode mantelbuis met trekdraad en koppelstuk
Mantelbuizen worden gebruikt voor de doorvoer van bijvoorbeeld gas-en waterleidingen, kabels of snoeren. Mantelbuizen worden regelmatig gebruikt bij montages of installaties waarbij bescherming nodig is voor de doorgevoerde leidingen of kabels. Hierbij kunt u denken aan het leggen van kabels onder muren of het aanleggen van leidingen door een fundering.

Alle mantelbuizen op Kabel24.nl hebben een gladde binnenzijde en zijn voorzien van koppelstuk. Om het doorvoeren van uw kabels en snoeren gemakkelijker te makken worden mantelbuizen standaard geleverd met trekdraad. Met behulp van dit trekdraad wordt het doorvoeren een stuk eenvoudiger. 

Mantelbuizen worden geleverd met diameters variërend van 40 mm tot 160 mm. Bepaal de gewenste diameter afhankelijk van het aantal buizen of leidingen dat u wilt doorvoeren. Een bijkomend voordeel bij het gebruik van mantelbuizen is dat u eenvoudig kabels kunt vervangen zonder dat u gaten hoeft te boren of zelfs gehele constructies hoeft te vervangen. Kies, in geval van twijfel, voor een wat grotere mantelbuis zodat u in de toekomst ook genoeg ruimte heeft oom uw kabels en leidingen door te voeren.

Installatiebuis
Installatiebuizen worden hoofdzakelijk ingezet bij elektrische montages of installaties om draden in te verwerken zodat deze veilig weg gewerkt kunnen worden.

Bepaal de diameter van installatiebuis afhankelijk van het aantal draden dat u wilt gaan aanleggen. Weet u niet zeker welke diameter u het beste kunt kiezen? Neem contact op met één van onze deskundige medewerkers voor een gericht advies, u vindt de contact informatie onderaan deze pagina.

Alle installatiebuizen op Kabel24.nl zijn van het merk Pipelife en zijn beschikbaar in twee soorten kleuren, namelijk grijs en crème. Crèmekleurige installatiebuizen dienen binnenshuis verwerkt te worden, de grijze buizen zijn geschikt voor installaties buitenshuis. Installatiebuizen hebben een diameter van 16 of 19 mm.

Heeft u grotere hoeveelheden installatiebuis nodig? Kabel24.nl biedt u naast losse installatiebuizen ook complete buizenbundels tegen extra scherpe prijzen.

Flexibele buis
De flexibele buis is de laatste jaren steeds gebruikelijker geworden bij inbouwinstallaties. Flexibele buis is te bestellen met een diameter van 16 of 19 mm per 10, 20 of 100 meter.

Het grote voordeel van de buis is de hoge flexibiliteit waardoor het aanleggen van buizen een stuk eenvoudiger is. Een nadeel van buizen met een hoge flexibiliteit is dat het trekken van draden en kabels lastiger kan zijn als er veel scherpe bochten gemaakt zijn.
 

Geen draden meer trekken?

Om die reden biedt Kabel24.nl u een oplossing die u tijd, geld én energie kan besparen. We bieden u voorbedrade flexibele buizen met draad, waardoor u probleems uw buis kunt monteren zonder dat u draden hoeft te trekken.

Flexibele buis met draad wordt aangeboden met onder andere: VD draad, coax kabel, of UTP kabel, maar er zijn nog veel meer opties. Bekijk het gehele assortiment flexibele buis met draad voor alle mogelijkheden. Flexibele buis met draad (of kabel) is per meter, per 50 meter of per 100 meter te bestellen waardoor het precies past bij uw installatie of montage.


Heeft u een vraag over welke buis u het beste kunst kiezen? Neem gerust contact op met een onze medewerkers. Dit kan telefonisch via 088 - 51 11 677 of stuur een e-mail naar klantenservice@kabel24.nl. U kunt uw vraag ook rechts onderin uw scherm in de chat stellen voor een direct antwoord. Onze medewerkers helpen u graag verder.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies